Een bijzondere broer of zus

Een bijzondere broer of zus

Woon je in een gezin met een broertje of zusje met een verstandelijke of lichamelijke beperking? Bijvoorbeeld met het syndroom van Down, ADHD, een chronische ziekte of een vorm van autisme? Dat is vast niet altijd gemakkelijk. Hoe is het voor jou dat je broer of zus ‘anders’ is? In de brusjesgroep kun je erover praten, want daarin zitten allemaal kinderen die een broer of zus hebben met een beperking.

MEE Veluwe biedt in diverse gemeenten op de Veluwe de gespreksgroepen "brussen"aan:

Voor wie?

Aan de gespreksgroep kunnen kinderen deelnemen die een broer of zus (brusjes) hebben met een beperking. Er is een groep voor kinderen van 7 - 10 jaar en een groep voor kinderen van 11 - 15 jaar. De groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en beperking van de broer of zus.

Wat is het doel?

De doelen van deze groep zijn het vinden van erkenning en herkenning, het krijgen van steun, het leren van vaardigheden in de omgang met de bijzondere broer of zus en het uitwisselen van ervaringen. Hierdoor kan worden voorkomen dat het kind in de knel komt als gevolg van de leefsituatie met de bijzondere broer of zus. Tijdens de bijeenkomsten wordt er met elkaar gepraat, maar bijvoorbeeld ook geknutseld, een film gekeken en spellen gedaan.

Hoe lang duurt het?

Voor kinderen van 7 - 10 jaar zijn er 8 bijeenkomsten en voor kinderen van 11 - 15 jaar zijn er 6 bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur. Ook is er een keer een ouderavond.

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Overzicht cursussen en gespreksgroepen van MEE Veluwe:

• Sociale Vaardigheden

• Een bijzondere broer of zus

• Weerbaarheid

• Vriendschap & Relaties

• Omgaan met geld

• Speel-mee-groep

• Integratie in het onderwijs

• Diverse gespreksgroepen voor cliënten, hun partners en familie

 

Locatie

De locaties van de cursussen kunt u vinden op www.meeveluwe.nl.

Of neem contact op met MEE Veluwe, telefonisch via (055) 526 92 00 of per e-mail  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

In Apeldoorn vindt de brussengroep plaats in samenwerking met GGNET.

Plaats reactie

We vinden vrije informatieverspreiding belangrijk en respect naar elkaar belangrijk. Daarom worden reacties gemodereerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen