Openluchtexpositie Down's Upside

p10102291

Reizende openluchtexpositie

Down’s Upside

een initiatief van

logo_fvg_kleur_jpg1

Van 2 maart tot 5 april 2013 in Apeldoorn te zien!

De reizende openluchtexpositie Down’s Upside toont 40 portretten uit het boek de Upside van Down van Eva Snoijink. Het doel van de expositie is om de maatschappelijke discussie op te wekken en voorbijgangers en bezoekers de eenvoud en schoonheid van kinderen met Downsyndroom te laten zien. Zodat iedereen die naar een kind met Downsyndroom kijkt, verder kan kijken dan het syndroom en het kind achter het syndroom op waarde leert schatten. Wij verwachten dat deze expositie, in vervolg op het boek, bijdraagt aan een positieve beeldvorming en de acceptatie van mensen met Downsyndroom in onze maatschappij.

Over de fotograaf:

Eva Snoijink fotografeert kinderen van alle leeftijden, puur zoals ze zijn. In 2006 kwam Eva in contact met Pien, een meisje met Downsyndroom.  Ze besefte dat Pien net zo was als alle andere kinderen die ze gefotografeerd had en dat haar vooroordeel over het Downsyndroom eigenlijk op niets was gebaseerd. Eva besloot hier iets mee te doen en zo is het boek “de Upside van Down” ontstaan. In een tijd waarin prenataal testen een feit is, geeft zij een onmiskenbaar positieve kijk op het leven met een kind met Downsyndroom.

Stichting Downsyndroom Kern Apeldoorn en Stichting De Upside van Down werken samen:

De openluchtexpositie is eerder te zien geweest in  verschillende plaatsen in Nederland. Mede in verband met Wereld Downsyndroomdag op 21 maart, en het 25-jarig bestaan van de Stichting Downsyndroom, realiseert de Stichting Downsyndroom Kern Apeldoorn in samenwerking met de Stichting De Upside van Down logo_upside_van_downdeze bijzondere expositie nu in Apeldoorn aan de Loolaan. Portretten van 2 x 2 meter worden openbaar (en gratis) tentoongesteld aan de inwoners en bezoekers van Apeldoorn.

En wat deze expositie ook echt Apeldoorns maakt,  is dat één van de vier Apeldoornse jongens die in het boek  “De Upside van Down” staat ook in deze expositie te zien is.

Laat je verleiden en loop in de maand maart eens de Koninklijke Loolaan in om dit stukje gratis en prachtige buitenkunst te bewonderen!

Wilt u uw steentje bijdragen aan dit fantastische initiatief? Stort uw donatie op rekeningnummer 39.31.52.588 t.n.v. SDS-Kern Midden Gelderland. Wij zijn heel blij met elke bijdrage!

Over het Fonds verstandelijk gehandicapten:

Het Fonds verstandelijk gehandicapten wil bereiken dat onze samenleving mensen met een verstandelijke handicap niet alleen beoordeelt op hun beperking. Wij steunen projecten die het mogelijk maken om hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Ook mensen met een verstandelijke beperking willen niets liever dan erbij horen, naar school gaan, sporten, koken of de trein nemen. Dagelijkse dingen die voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn, maar waar zij hulp en steun van anderen bij nodig hebben. Het is onze missie hen als volwaardige medeburgers in onze maatschappij mee te laten doen.

Officiële opening en evenement kernleden:

De billboards voor de expositie worden op vrijdagochtend 1 maart a.s. geplaatst, waarna op zaterdag 2 maart 2013 rond 12:00 uur de officiële opening plaatsvindt voor speciaal genodigden en sponsors. Voorts wordt er op zaterdag 23 maart 2013 tussen 13:00-16:00 uur een evenement georganiseerd voor de kernleden van de SDS Kern Apeldoorn, dat in het teken staat van Wereld Downsyndroomdag en het 25-jarig bestaan van de SDS. De kernleden kunnen binnenkort een uitnodiging hiertoe per mail tegemoet zien. 

 

Plaats reactie

We vinden vrije informatieverspreiding belangrijk en respect naar elkaar belangrijk. Daarom worden reacties gemodereerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen